Συνάντηση Βαρουφάκη με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης που ξεκίνησε το Υπουργείο Οικονομικών για ένα πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης των αυτοκινήτων και εξορθολογισμού του τομέα, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Κατά τη συνάντηση έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και συμφωνήθηκε ο Σύνδεσμος να καταθέσει και γραπτώς τις προτάσεις του.

Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση τέθηκε το θέμα του αποτελεσματικότερου ελέγχου των παλαιών αυτοκινήτων που δεν περνούν από τον έλεγχο των ΚΤΕΟ. «Ο έλεγχος των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων θα μπορούσε να τονώσει την αγορά» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Γιώργος Βασιλάκης. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο ελέγχων της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, καθώς και η φορολογία αγοράς νέων αυτοκινήτων. Όπως είπε, στόχος είναι η δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος φορολόγησης της αγοράς αυτοκινήτου, βάσει της τελικής τιμής τους. Σημείωσε δε από τις αλλαγές, που τοποθετούνται χρονικά για το Σεπτέμβριο, δεν θα επηρεαστούν οι τιμές των ΙΧ. Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλάκη, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, στις αρχές της εβδομάδας, προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των νέων ΙΧ, προκειμένου να έχει ως βάση τη λιανική τιμή πώλησής τους και όχι τον κυβισμό τους.

Ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν και με άλλους φορείς του κλάδου της αυτοκίνησης για τη διαμόρφωση του πιο αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος.

 

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει στην φορολογία των αυτοκινήτων

Χάνεις ή κερδίζεις από την αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων;

Βαρουφάκης: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία – πακέτο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ