Moody’s: Καμιά υποτίμηση στο Grexit

Θα ήταν λάθος να υποτιμηθεί ένα Grexit και οι συνέπειες που θα ακολουθήσουν, προειδοποιεί ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, Moody’s.

 «Η επίδραση μιας ελληνικής εξόδου δεν θα πρέπει να υποτιμάται», δήλωσε ο Άλαστερ Γουίλσον, γενικός διευθυντής του τμήματος Global Sovereign Risk της Moody’s, σε νέα ανάλυση, ένα μόλις 24ωρο μετά από την υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων και της οικονομίας.

«Η άμεση επίδραση θα μπορούσε να είναι περιορισμένη εξαιτίας των περιορισμένων εμπορικών δεσμών της Ελλάδας και της χαμηλότερης έκθεσης των χωρών στην Ελλάδα. Ωστόσο ένα Grexit, θα μπορούσε να προκαλέσει παρόλα αυτά μια κρίση εμπιστοσύνης και να αναταράξει τις αγορές κρατικών ομολόγων. Εάν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, θα αποτελούσε παράδειγμα που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλοι στο μέλλον».

Η έλλειψη προόδου στις συνομιλίες της Ελλάδας με τους δανειστές, τονίζει, σημαίνει ότι η πιθανότητα μιας αθέτησης πληρωμής και εξόδου, αυξάνεται. Ωστόσο, λέει, η ελληνική κυβέρνηση θα συμφωνήσει και θα αποφύγει ια στάση πληρωμών.

Δείτε επίσης

Η Moody’s υποβάθμισε την Ελλάδα

Bloomberg: Προς προκαταρκτική συμφωνία το Σαββατοκύριακο

Διφορούμενα στοιχεία προβληματίζουν Ευρωζώνη και ΗΠΑ

La Stampa: Σχέδιο Β’ για την Ελλάδα με απομάκρυνση Τσίπρα

Τι δείχνει το διεθνές… Grexit Poll του Bloomberg – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ