Υποχωρεί η πιθανότητα ενός Grexit σύμφωνα με τους Γερμανούς επενδυτές

Οι Γερμανοί επενδυτές θεωρούν ότι έχει υποχωρήσει η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όπως δήλωσε ο οικονομολόγος του ινστιτούτου ZEW, Μίκαελ Σρέντερ, παρουσιάζοντας τον δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι προοπτικές για τη γερμανική οικονομία παραμένουν νεφελώδεις από την ένταση της ουκρανικής κρίσης και την «πορεία σύγκρουσης» της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρει στην ανακοίνωση του ZEW ο πρόεδρός του, Κλέμενς Φιστ. Από την πλευρά του, ο Σρέντερ δήλωσε ότι οι Γερμανοί επενδυτές είναι σχετικά αισιόδοξοι για το θέμα της Ελλάδας: «Είναι μία εντελώς νέα κατάσταση, αλλά η γενική άποψη ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ έχει υποχωρήσει λιγότερο ή περισσότερο», σημείωσε.

Ο δείκτης προσδοκιών των Γερμανών επενδυτών και αναλυτών, που καταρτίζει το ZEW, ο οποίος έχει στόχο να προβλέπει τις οικονομικές εξελίξεις μετά από ένα εξάμηνο, αυξήθηκε στις 53 μονάδες από 48,4 τον Ιανουάριο, στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους, ενισχυμένος από την επικείμενη έναρξη του προγράμματος αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Η ανάπτυξη επιταχύνθηκε στα τέλη του 2014 στη Γερμανία όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Με τις τιμές του πετρελαίου να έχουν βυθισθεί και την ΕΚΤ να είναι έτοιμη να αρχίσει την ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο, οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ