Ρέγκλινγκ: Αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα υπάρχουν άλλα χρήματα διαθέσιμα

“Αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα άλλα χρήματα” δήλωσε ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο Nikkei. 

“Το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα θα εκπνεύσει στο τέλος Φεβρουαρίου εκτός και αν η ελληνική κυβέρνηση ζητήσει περαιτέρω παράταση. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πάνω από το 70% των Ελλήνων θέλει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να βρούμε μια συμφωνία με την νέα κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα άλλα χρήματα. Είναι, όμως, πολύ νωρίς για να κρίνει κανείς τι θα συμβεί” είπε ο κ. Ρέγκλινγκ . 

“Οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Ελλάδα μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένης της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ήταν πολύ θετικές για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Τα οφέλη πρόσφατα έγιναν ορατά, καθώς η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη. Ελπίζω ότι η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί με τη νέα κυβέρνηση, γιατί είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να θέλει να κάνει κάποιες προσαρμογές. Αλλά θα ήταν πραγματικά μια χαμένη ευκαιρία, αν δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και αφήσει την πρόοδο που επιτεύχθηκε μέχρι στιγμής να πάει χαμένη”, τόνισε ο επικεφαλής του EFSF, εκτιμώντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει νέα κρίση στην ευρωζώνη, γιατί η Ευρώπη είναι πλέον πλήρως προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει όλους τους κινδύνους. 

 

 Διαβάστε επίσης

“Μπλόκο” από τον Ντάισελμπλουμ: Δεν δίνουμε δάνεια-γέφυρες

Κυβερνητικές πηγές: Yπάρχει πίεση αλλά είμαστε σε μια δυναμική κατάσταση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ