12 τράπεζες για το PSI

Τη συμμετοχή 12 τραπεζών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF). Πρόκειται για τα μέλη της Συντονιστικής του Επιτροπής, μεταξύ των οποίων η BNP Paribas η Deutsche Bank η Allianz και η Greylock Capital Management.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εντός της ημέρας η Συντονιστική Επιστροπή, στην οποία συμμετέχουν θεσμικοί επενδυτές οι οποίοι συνέβαλαν στη συμφωνία για το PSI τον περασμένο μήνα, αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα παροτρύνει τους ιδιώτες ομολογιούχους να συμμετάσχουν στη διαδικασία “κουρέματος” του χρέους. Εξάλλου, τα θετικά μηνύματα για τη συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στη διαδικασία απομείωσης του χρέους πολλαπλασιάζονται. Πηγές που πρόσκεινται στις διεργασίες ανέφεραν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αποδεχόμενες μείωση 53,5% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που κατέχουν.

Η συνολική αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ανέρχεται στα 15 δισ. ευρώ περίπου. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ήδη απομειώσει την αξία τους στα λογιστικά τους βιβλία κατά περίπου 3/4. Πηγή: naftemporiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ