Θα δώσει και πάλι εξηγήσεις ο Γεωργίου

Θα δώσει και πάλι εξηγήσεις ο Γεωργίου

Για συμπληρωματικές εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου και άλλα δύο μέλη της Αρχής από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, αναφορικά με τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Η έρευνα είχε ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής  Γεωργαντά η οποία ισχυρίστηκε ότι  το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά για να φτάσει από το 12% του ΑΕΠ στο 15,4% προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου σε υπόμνημα  111 σελίδων που έχει προσκομίσει στους οικονομικούς εισαγγελείς, έχει υποστηρίξει ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι αβάσιμες, υπογραμμίζοντας ότι ο Ο ίδιος ανέλαβε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ τον Αύγουστο του 2010, όταν ήδη η χώρα είχε μπει από το Μάιο στο μηχανισμό στήριξης, με έλλειμμα 13,6%.

Σε ότι αφορά τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων και ειδικότερα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του  τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή.

Στη συνέχεια, η  Βουλή έκρινε ότι δεν συντρέχουν πολιτικές ευθύνες και επέστρεψε την δικογραφία  με το συνοδευτικό πόρισμα στους οικονομικούς εισαγγελείς. Με βάση αυτό το πόρισμα καλούνται σε συμπληρωματικές εξηγήσεις  οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ