28 τουρκικές παραβιάσεις μέσα σε ένα 24ωρο

Συνέχεια στην νυχτερινή πρόκληση της τουρκικής ακτοφυλακής να πετάξει αεροσκάφος της τα ξημερώματα δύο φορές πάνω από την Παναγιά, έδωσε η τουρκική πολεμική Αεροπορία... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Συνέχεια στην νυχτερινή πρόκληση της τουρκικής ακτοφυλακής να πετάξει αεροσκάφος της τα ξημερώματα δύο φορές πάνω από την Παναγιά, έδωσε η τουρκική πολεμική Αεροπορία την Πέμπτη.

Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη και 2 CN-235 εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 28 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.

Οι περισσότερες σημειώθηκαν από αεροσκάφος CN-235. Δύο από τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου ήταν οι πτήσεις του αεροσκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής πάνω από την Παναγιά του συγκροτήματος Οινουσών, στα 3.400 πόδια στις 03:39 και 05:32 π.μ. αντίστοιχα.

Όπως γνωστοποίησε το ΓΕΕΘΑ, σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Σε 2 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισης τους εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Είναι η τρίτη φορά που σημειώνεται εμπλοκή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών, μετά από το πραξικόπημα στην Τουρκία. Δύο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Στο κέντρο των τουρκικών παρενοχλήσεων η νήσος Παναγιά

Νέο τουρκικό μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.