Η “χαμένη” κιθάρα του Λένον πωλήθηκε 2,4 εκατ. δολάρια

Μια από τις αγαπημένες κιθάρες του Τζον Λένον με την οποία είχε συνθέσει μεγάλες επιτυχίες των Beatles όπως το “She loves you” και το “All my loving” πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διοργάνωσε ο αμερικανικός οίκος Julien’s Auctions.

Η ακουστική κιθάρα Gibson J-160E του 1962 είχε αγοραστεί  από τον Λένον στο Λίβερπουλ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έναντι 161 στερλινών. “Ο Τζον αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την κιθάρα που την έπαιρνε στο σπίτι του για να γράψει τραγούδια με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ”, πρόσθεσε ο οίκος δημοπρασιών στην ανακοίνωσή του για την πώληση της κιθάρας.

Σύμφωνα με τον Julien’s Auctions, η κιθάρα εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης παράστασης των Μπιτλς στο Φίνσμπερι Παρκ του Λονδίνου, τον Δεκέμβριο του 1963, και δεν είχε βρεθεί για 50 χρόνια. Ο οίκος δημοπρασιών δεν αναφέρει πως βρέθηκε τελικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτο: cbsnews.com

Διαβάστε επίσης:

Παιδί – θαύμα μιλά 7 γλώσσες – ΒΙΝΤΕΟ

Application… κοριός σε κινητά για ζηλιάρηδες και ζηλιάρες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK