Τα θέματα της επιβολής ευρωπαϊκού εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου και ο νότιος διάδρομος φυσικού αερίου συζητήθηκαν στη σύσκεψη για ενεργειακά θέματα που πραγματοποιήθηκε σήμερα με συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Όπως αναφέρεται σχετικά, στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη διεθνή αγορά πετρελαίου, ενόψει και των προσεχών σχετικών διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης γύρω από το θέμα των εισαγωγών ιρανικού πετρελαίου. Έγινε επίσης, αλληλοενημέρωση και ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία και την Κασπία, με γνώμονα την προώθηση των ενεργειακών σχεδίων κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου στα οποία συμμετέχει η χώρα μας. Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η σύσκεψη εντάσσεται στην τακτική συνεργασία και το συντονισμό των δύο υπουργείων για όλες τις πτυχές της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
σχολίασε κι εσύ
Ακολουθήστε το enikos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο enikos.gr
Ειδήσεις
Ροή Ειδήσεων
2 ώρες πριν
Αγρότες: Ανοίγουν το τελωνείο των Κήπων και για τα φορτηγά από απόψε έως και την Παρασκευή
2 ώρες πριν
Προκλήσεις: Έστειλαν πάλι οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο οι Τούρκοι – Παραβιάσεις και αερομαχίες
19 λεπτά πριν
Αριθμολογία: Η λέξη που σας χαρακτηρίζει, με βάση την ημερομηνία γέννησής σας – «Είναι η αύρα που εκπέμπετε πριν καν μιλήσετε»
5 λεπτά πριν
Ηχηρό μήνυμα Νετανιάχου στην Τουρκία: «Ούτε να το σκεφτείτε, όσοι νομίζετε ότι θα επαναφέρετε αυτοκρατορίες»
19 λεπτά πριν
Αριθμολογία: Η λέξη που σας χαρακτηρίζει, με βάση την ημερομηνία γέννησής σας – «Είναι η αύρα που εκπέμπετε πριν καν μιλήσετε»
ENIKOS NETWORK
Στέλνετε ακόμα Χριστουγεννιάτικες κάρτες; Τι μπορεί να δείχνει για την προσωπικότητά σας