Νέοι… χωρίς προφύλαξη

Ο πρόεδρος της Εταιρείας και του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής μίλησε στο metrogreece.gr για την εξάπλωση του AIDS.

”Η μολυσμένη με AIDS ιερόδουλη φόβισε την κοινωνία μας και κυρίως τα παιδιά και τους εφήβους, ενώ η ηδονή της στιγμής γίνεται τρόμος του AIDS φωτογραφίζοντας το μεγάλο κοινωνικό θέμα, της παντελούς έλλειψης σεξουαλικής αγωγής.

Τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας είναι συγκλονιστικά.  Τρεις στους τέσσερις νέους που επικοινωνεί με το Ινστιτούτο μας, ηλικίας από 14 έως 29 ετών, δεν χρησιμοποιεί συστηματικά προφυλακτικό. Μόλις ο ένας το θεωρεί απαραίτητο στις ερωτικές του συνευρέσεις. Πολιτεία και αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν παντελώς και η λίστα των θανάτων από το AIDS αυξάνεται δραματικά. Το 2011 σε σχέση με το 2010, ο αριθμός των HIV περιστατικών αυξήθηκε κατά 57%”.

Η Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, ξεκινάει δωρεάν για όλο τον μήνα Μάιο μια ενημερωτική εκστρατεία, η οποία απευθύνεται σε ολόκληρο τον πληθυσμό, με σκοπό την ενημέρωση για τη φύση της νόσου, τους τρόπους μετάδοσής της, τα μέσα προφύλαξης και τις κοινωνικές επιπτώσεις του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, τα Σάββατα 5, 12, 19 και 26 Μαΐου, από τις 10.00 έως τις 14.00, ανώνυμα και εμπιστευτικά, οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του Ινστιτούτου μας θα παρέχουν εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες τους καθώς και έντυπο υλικό σε όσους το έχουν ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες τα κάτωθι τηλέφωνα είναι στην διάθεση σας: 210 – 77 72 100 και 210 – 6104590.      Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ