1 δισ. δολάρια από το Κατάρ για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Το ποσό του 1 δισ. δολαρίων θα προσφέρει το Κατάρ για την ανοικοδόμηση της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χάλεντ αλ Ατίγια ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

1 δισ. δολάρια από το Κατάρ για την ανοικοδόμηση της Γάζας

 

Το ποσό του 1 δισ. δολαρίων θα προσφέρει το Κατάρ για την ανοικοδόμηση της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χάλεντ αλ Ατίγια  κατά τη διάρκεια της συνόδου δωρητών για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν στην περιοχή λόγω της 50ήμερης σύγκρουσης μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.  

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς  είχε ζητήσει για την ανοικοδόμηση της Γάζας 4 δισ. δολάρια και  το  Κατάρ  προσφέρει  το 1/4 του συνολικού ποσού. Πρόκειται  για το μεγαλύτερο ποσό που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής χώρα για τον σκοπό αυτό.

Οι ΗΠΑ θα συνεισφέρουν  212 εκατομμύρια δολάρια στο έργο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τζον Κέρι.

Τη  Δευτέρα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών,  ο Μπαν Γκι-μουν  θα συναντηθεί στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και με τον πρόεδρο της χώρας Ρεουβέν Ρίβλιν.

Την Τρίτη ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών  θα επισκεφθεί τη Γάζα στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου των δωρητών για την ανοικοδόμηση της περιοχής. Ο ίδιος  δήλωσε χαρακτηριστικά: “Θα επισκεφθώ τη Γάζα την Τρίτη για να ακούσω απευθείας τους ανθρώπους της Γάζας”.

 

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.