Φοβούνται την φυλακή οι Βρετανοί τζιχαντιστές
Πολλοί από τους 500 Βρετανούς τζιχαντιστές που μάχονται σήμερα στη Συρία επιθυμούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους καθώς δηλώνουν απογοητευμένοι από τις συνεχόμενες συγκρούσεις.
Μάλιστα σύμφωνα με έναν άνδρα που αντιπροσωπεύει μια ομάδα 30 Βρετανών τζιχαντιστών υποστήριξε ότι πολλοί από τους άντρες του που βρέθηκαν στην Συρία για να πολεμήσουν το καθεστώς του Άσαντ, επιθυμούν να επιστρέψουν στην χώρα τους αλλά φοβούνται ότι με το που θα γυρίσουν πίσω θα μπουν στην φυλακή.
Την ίδια στιγμή ο καθηγητής για την έκθεση ασφαλείας, Peter Neumann, δήλωσε ότι υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους μιλάνε και θέλουν να γυρίσουν, αλλά αισθάνονται παγιδευμένοι, επειδή η κυβέρνηση κάνει λόγο για φυλάκιση τους έως και 30 χρόνια.
Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι αυτό θα είναι ένα καλό μήνυμα για τους επίδοξους νεοσύλλεκτους τζιχαντιστές, προκειμένου να τους αποδείξει ότι η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με την προπαγάνδα που παρουσιάζει η ISIS. Τέλος αναφέρεται ότι τουλάχιστον 40 από του Βρετανούς που έχουν επιστρέψει από την Συρία, έχουν ήδη συλληφθεί και αντιμετωπίζουν πλέον δίκη με την κατηγορία της τρομοκρατίας.
Πηγή DailyMail