Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 1975 ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ονομάζουν τη νέα εταιρία που ίδρυσαν Microsoft (Microcomputer Software).

561 – Ο βασιλιάς των Φράγκων, Κλοθάριος Α’, πεθαίνει στο Κομπιέν. Η δυναστεία των Μεροβίγγειων συνεχίζεται από τους τέσσερις γιους του, οι οποίοι μοιράζονται το βασίλειο.

1777 – Ιδρύεται το Σαν Χοσέ (Καλιφόρνια). Είναι η πρώτη αποικία πολιτών στην Άνω Καλιφόρνια.

1781 – Το πλήρωμα του βρετανικού δουλεμπορικού πλοίου Ζονγκ δολοφονεί Αφρικανούς σκλάβους, πετάγοντάς τους στη θάλασσα, για να διεκδικήσουν την ασφάλεια.

1783 – Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτυπά το Νιου Τζέρσεϊ.

1830 – Εξέγερση του Νοεμβρίου: ξεσπάει στην Πολωνία ένοπλη εξέγερση κατά του κράτους της Ρωσίας.

1850 – Η Πρωσία συνθηκολογεί στο Όλομουτς με την Αυστριακή Αυτοκρατορία, η οποία θα αναλάβει την ηγεσία της Γερμανικής Συνομοσπονδίας.

1864 – Σφαγή στο Σαντ Κρικ: Αμερικανοί εθελοντές σφαγιάζουν άμαχους Ινδιάνους των φυλών Τσεγιέν και Αραπάχο στο Κολοράντο.

1877 – Ο Τόμας Έντισον επιδεικνύει για πρώτη φορά το φωνογράφο.

1890 – Τίθεται σε ισχύ το Σύνταγμα της Ιαπωνικής Αυτοκρατορίας.

1899 – Ιδρύεται ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Μπαρτσελόνα.

1944 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: απελευθέρωση της Αλβανίας.

1975 – Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ονομάζουν τη νέα εταιρία που ίδρυσαν Microsoft (Microcomputer Software).

(Με πληροφορίες του Wikipedia)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK