Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Στις 28 Οκτωβρίου του 1940 η Ελλάδα μέσω του δικτάτορα πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά απαντά "OXI" στο τελεσίγραφο της Ιταλίας... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Στις 28 Οκτωβρίου του 1940 η Ελλάδα μέσω του δικτάτορα πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά απαντά “OXI” στο τελεσίγραφο της Ιταλίας. H Ιταλία κηρύσσει πόλεμο και προσβάλλει τα από Αλβανίας σύνορα της Ελλάδας. Οι Ελληνικές δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους αποκρούοντας και Αλβανούς. Συνάντηση Χίτλερ – Μουσσολίνι στη Φλωρεντία, τοπική ώρα 11.00. “Φύρερ, προελαύνουμε..” ήταν τα πρώτα λόγια του Μουσολίνι.

306 – Ο Μαξέντιος ανακηρύσσεται Ρωμαίος αυτοκράτορας.

312 – Ο Κωνσταντίνος Α’ νικά τον Μαξέντιο στην μάχη της Μιλβίας γέφυρας και μένει ο μόνος Ρωμαίος αυτοκράτορας.

1516 – Μάχη της Χαν Γιουνίς: οθωμανικές δυνάμεις υπό το Μεγάλο Βεζύρη Σινάν Πασά νικούν τους Μαμελούκους κοντά στη Γάζα.

1533 – Σε ηλικία 14 ετών η Αικατερίνη των Μεδίκων παντρεύτηκε τον πρίγκηπα Ερρίκο, δεύτερο γιο του βασιλιά της Γαλλίας Φραγκίσκου Α’.

1886 – Αποκαλυπτήρια του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη.

1900 – Ιδρύεται η Εσπανιόλ, αθλητικό σωματείο στην Βαρκελώνη.

1918 – Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Τσεχοσλοβακία αποκτά την ανεξαρτησία της από την Αυστροουγγαρία.

1922 – Ο Μπενίτο Μουσολίνι οργανώνει τη Marcia su Roma (Πορεία προς τη Ρώμη). Από το 1925 καθιερώθηκε ως Εθνική ημέρα του Φασισμού.

1954 – Το Βασίλειο των Κάτω Χωρών (σημερινή Ολλανδία) επανιδρύεται ως ομοσπονδιακή μοναρχία.

1962 – Κρίση των πυραύλων της Κούβας: Ο ηγέτης της ΕΣΣΔ Νικήτα Χρουστσώφ ανακοινώνει ότι διέταξε την απομάκρυνση των Σοβιετικών πυραύλων από το νησί.

1985 – Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ανακηρύσσεται Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.

(Με πληροφορίες από τη Wikipedia)

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.