Μαθητική μετανάστευση στα χρόνια της κρίσης

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο πήραν την απόφαση να αφήσουν την Ελλάδα και να κάνουν μια νέα αρχή σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Η αναζήτηση εργασίας εκτός των ελληνικών συνόρων αποδείχθηκε... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Μαθητική μετανάστευση στα χρόνια της κρίσης

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο πήραν την απόφαση να αφήσουν την Ελλάδα και να κάνουν μια νέα αρχή σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Η αναζήτηση εργασίας εκτός των ελληνικών συνόρων αποδείχθηκε δύσκολη, όπως δύσκολη ήταν αρχικά η προσαρμογή των παιδιών τους στα νέα τους σχολεία.

Στα τέλη της δεκαετίας τους ’80 και κυρίως τη δεκαετία του ’90, τότε που η Ελλάδα ήταν χώρα υποδοχής μεταναστών, η δημιουργία τάξεων ένταξης στα ελληνικά σχολεία για τα παιδιά που έφθαναν από χώρες του εξωτερικού αλλά και τη Γερμανία –παιδιά Ελλήνων μεταναστών- ήταν επιβεβλημένη.

Αυτήν την πραγματικότητα, με τις τάξεις προσαρμογής στα σχολεία, ζουν πλέον οι Έλληνες μαθητές που μαζί με τους γονείς τα τελευταία χρόνια παίρνουν λόγω της κρίσης τον δρόμο της μετανάστευσης.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από τα Νέα:

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.