Μηταράκης:Στόχος η συνεχής προστασία του δημοσίου χρήματος
Στη συμβολή του υπουργείου Ανάπτυξης για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης πλαστών και μη έγκυρων εγγυητικών επιστολών αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.
“Πριν από λίγους μήνες και στην προσπάθεια μου να προασπίσω το δημόσιο συμφέρον, απευθύνθηκα στον Οικονομικό Εισαγγελέα για να του αναφέρω διάφορα περιστατικά προσκόμισης πλαστών και μη έγκυρων εγγυητικών επιστολών από επενδυτές ενταγμένους στον Αναπτυξιακό Νόμο.
Οργανωμένο κύκλωμα προσπάθησε να εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια από τον αναπτυξιακό νόμο στηριζόμενο σε αυτές τις επιστολές. Το Υπουργείο Ανάπτυξης με τις προσπάθειες που κατέβαλε και τους ενδελεχείς ελέγχους που έκανε συνέβαλε αποφασιστικά και αυτό στις επιτυχίες που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία” δήλωσε ο κ. Μηταράκης μετά τις ανακοινώσεις από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για το θέμα.
“Γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια στο Υπουργείο Ανάπτυξης με διαρκείς βελτιώσεις του θεσμικού και λειτουργικού πλαισίου με στόχο τη συνεχή προστασία του δημοσίου χρήματος”, σημείωσε ο κ. Μηταράκης.