Δώρο ζωής σε πέντε ασθενείς από έναν 22χρονο

Δώρο ζωής σε πέντε ασθενείς από έναν 22χρονο

Φάρος ζωής στάθηκε για πέντε ασθενείς ο 22χρονος Ι. Σανιδάς, από τη Νέα Αγχίαλο, που άφησε την τελευταία του πνοή μετά από  βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου Γιώργο Βούλγαρη «στον ασθενή Σανίδα Ιωάννη ετών 22, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, διαπιστώθηκε σήμερα στις 08.15 εγκεφαλικός θάνατος αφού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Μέσα στον πόνο τους οι γονείς εξέφρασαν την επιθυμία να προβούν σε δωρεά οργάνων για να σωθούν μερικοί συνάνθρωποί μας. Έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς και αναλόγως των εργαστηριακών εξετάσεων θα ληφθούν, η καρδιά, το ήπαρ, οι νεφροί, οι κερατοειδείς χιτώνες των ματιών και ότι άλλο κριθεί κατάλληλο (ίσως πνεύμονες) για να διατεθούν σε αγνώστους σε μας λήπτες. Τα μεταμοσχευτικά κέντρα που προς το παρόν είναι γνωστά είναι το Ωνάσειο Ίδρυμα, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά οι τελικοί προορισμοί θα εξαρτηθούν από τις εξετάσεις ιστοσυμβατότητας».

Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη η διαδικασία μεταφοράς των οργάνων θα έχει ολοκληρωθεί το πρωί της Παρασκευής. Όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο πριν έξι χρόνια, ως συνοδηγός αυτοκινήτου ενώ από τις εξετάσεις που έγιναν δεν διαπιστώθηκε κάποιο οργανικό πρόβλημα.

Όσον αφορά τη λήψη του ύπατος είναι πιθανό να έρθει μεταμοσχευτική ομάδα από εξωτερικό και για το λόγο αυτό ο κ. Καραμπάτσας δήλωσε ότι παραμένει ανοιχτό και το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου.

Πηγή: e-volos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ