Άδωνις: Σεβόμαστε τους γιατρούς

Άδωνις: Σεβόμαστε τους γιατρούς

 

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνο Ευσταθίου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Γιώργο Πατούλη, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών..

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «Συναντήθηκα σήμερα με το Προεδρείο και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μας τέθηκαν σπουδαία θέματα, πολλά από τα οποία θα γίνουν δεκτά και θα εργαστούμε ώστε να γίνουν πραγματικότητα. Το μήνυμα που θέλω να δώσω, είναι απλό: Δε θα πετύχουμε χωρίς τη συνεργασία των ιατρών. Τους ιατρούς τους σεβόμαστε. Είναι οι άμεσοι πάροχοι υγείας, είναι συνεργάτες μας και στηριζόμαστε σε αυτούς, για να πάμε την Υγεία μπροστά».

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο μετακύλισης από τις ιδιωτικές κλινικές του κόστους από το claw back, ο Υπουργός Υγείας απάντησε ότι «Θέλω να υπενθυμίσω ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ο μεγαλύτερος πελάτης».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης, δήλωσε ότι «Θα έλεγα ότι είναι πολύ σημαντική η δυνατότητα να μιλάς με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ιδιαίτερα με τον Υπουργό. Τρεις φορές μέσα σε δέκα ημέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συζητά επί της ουσίας τα θέματα αυτά. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή την επικοινωνία, θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα σε δύσκολες περιόδους επ’ ωφελεία των ασθενών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ