Στον «πάγο» μπαίνουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καθώς χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που δεν πρόκειται να προχωρήσουν φέτος σε αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων τους. Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας μισθολογικών αυξήσεων της Aon Hewit, σύμφωνα με τα οποία 6 στις 10 επιχειρήσεις θα «παγώσουν» τους μισθούς των υπαλλήλων τους το 2012.
Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τμήματος Αμοιβών και Παροχών της Αon Hewitt Γιάννη Τσιλιγιάννη, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και όπως υπογραμμίζει «το 27% των ερωτηθέντων προχώρησε σε μειώσεις αποδοχών για ορισμένα επίπεδα εργαζομένων το 2ο εξάμηνο του 2011».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ενώ στην Ευρωζώνη 9 στις 10 επιχειρήσεις θα προβούν σε αυξήσεις το 2012, στην Ελλάδα η αναλογία είναι μόνο 3 στις 10, με το ποσοστό αύξησης να μην ξεπερνά το 2,3%, ποσοστό 25% χαμηλότερο από αυτό που είχε προβλεφθεί το φθινόπωρο του 2011. Η συνέχεια στο real.gr