Ρεν: Η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί δανεισμό, αν…

«Η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί διεθνή δανεισμό εάν αντιδράσει με ταχύτητα και μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, όμως... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Ρεν: Η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί δανεισμό, αν…

 

«Η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί διεθνή δανεισμό εάν αντιδράσει με ταχύτητα και μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, όμως οι στόχοι που έχει ορίσει η ΕΕ παραμένουν απρόσιτοι για αυτήν, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα», εκτίμησε ο Επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν.

«Η οικονομική κατάσταση της Σλοβενίας είναι ακόμη διαχειρίσιμη, προϋποτιθεμένης της ανάληψη�� αποφασιστικής δράσης, χωρίς αχρείαστη καθυστέρηση, για να αναστραφεί η αρνητική αυτή οικονομική τάση», είπε ο Επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα Όλι Ρεν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε .

Ο Ρεν τόνισε ότι μπορεί να δοθεί στην Σλοβενία περισσότερος χρόνος για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν παρουσιάσει μια ικανοποιητική στρατηγική μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων του τραπεζικού της τομέα, το ύψος των οποίων υπολογίζεται ότι φθάνει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google