Όλι Ρεν:Ταχύτερη τραπεζική ένωση

Την επιτάχυνση των κανόνων αντιμετώπισης των προβληματικών τραπεζών εντός της ευρωζώνης προτείνει ο Επίτροπος της ΕΕ επί Οικονομικών και Νομισματικών θεμάτων, Όλι Ρεν... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Όλι Ρεν:Ταχύτερη τραπεζική ένωση

 

Την επιτάχυνση των κανόνων αντιμετώπισης των προβληματικών τραπεζών εντός της ευρωζώνης προτείνει ο Επίτροπος της ΕΕ επί Οικονομικών και Νομισματικών θεμάτων, Όλι Ρεν σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal.

Ο Όλι Ρεν κάνει λόγο για ταχύτερη τραπεζική ένωση, υπό μια κοινή επιτήρηση με βάση την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και με χρονικό όριο το 2015.

«Είναι ύστατη λύση η αναχρηματοδότηση των προβληματικών τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας», τονίζει ο Όλι Ρεν. Ερωτηθείς για την εντεινόμενη κρίση και τα ποσοστά ανεργίας-ρεκόρ σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, επισημαίνει ότι «η εξισορρόπηση των οικονομιών των εν λόγω χωρών θα είναι αναπόφευκτα οδυνηρή».

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.