Η Ατλαντίδα της Αργεντινής

Ξανά στην επιφάνεια φαίνεται ότι έρχεται σχεδόν 30 χρόνια μετά τη βύθισή της η Ατλαντίδα της Αργεντινής... ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η Ατλαντίδα της Αργεντινής

Ξανά στην επιφάνεια φαίνεται ότι έρχεται σχεδόν 30 χρόνια μετά τη βύθισή της η Ατλαντίδα της Αργεντινής, όπως έχουν αποκάλεσει αρκετοί την πόλη Επεκουέν. 

Στις 10 Νοεμβρίου του 1985, η πόλη, που βρίσκεται 550 χιλιόμετρα νότια του Μπουένος Αϊρες, πλημμύρισε έπειτα από μια μακρά περίοδο έντονων βροχοπτώσεων και εξαφανίστηκε κάτω από 10 μέτρα νερού.

 

 

Σήμερα, 28 χρόνια αργότερα, τα νερά έχουν αρχίσει να υποχώρουν και το Επεκουέν έρχεται και πάλι στο φως. Οι επιστήμονες εντόπισαν την πρώτη μείωση της στάθμης των υδάτων το 2009 και από τότε χρόνο με το χρόνο υποχωρούν όλο και περισσότερο.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.