Σε επιφυλακή οι αρχές στη Ρόδο

Σε επιφυλακή οι αρχές στη Ρόδο

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στο νησί της Ρόδου για το νέο κύμα κακοκαιρίας που «φτάνει» στο νησί, ενώ οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον εντοπισμό του τέταρτου αγνοούμενου. Ο αριθμός των νεκρών από τη φονική καταιγίδα της Παρασκευής έχει φτάσει στους τρεις, ενώ οι κάτοικοι μετρούν τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στις περιουσίες τους. 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ενός εκ των δύο αγνοουμένων έληξαν χθες με τον πιο τραγικό τρόπο, καθώς ο 67χρονος βρέθηκε νεκρός σε κοντινό σημείο από αυτό που είχε εντοπιστεί και η σορός της γυναίκας του, στην κύτη του χειμάρρου της Κρεμαστής. Ένα χιλιόμετρο πιο μακριά είχε βρεθεί και το αυτοκίνητο του ζευγαριού, που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. 

Οι έρευνες πλέον εστιάζονται στον εντοπισμό του 50χρονου δασκάλου, ο οποίος επέβαινε στο αυτοκίνητο με την 27χρονη κοπέλα – που επίσης έχασε τη ζωή της – και έναν ακόμη εκπαιδευτικό 30 ετών. Ο τελευταίος σώθηκε την τελευταία στιγμή καθώς κατάφερε να πιαστεί από σημείο της γέφυρας.

Οργή και θλίψη έχει κατακλύσει τους συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία. Δεν είναι λίγοι στη Ρόδο που αναφέρουν ότι θα έπρεπε να είχε κλείσει ο δρόμος στην Κρεμαστή, από τη στιγμή που ήταν γνωστό ότι θα υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί. 

Κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Ιαλυσσό μετρούν τις πληγές τους, καθώς η φονική καταιγίδα προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Το ύψος του νερού έφτασε ακόμη και το ένα μέτρο. Οι χείμαρροι δεν άφησαν τίποτα όρθιο, καθώς αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, δέντρα έπεσαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες. 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ