Διάσωση μεταναστών ανοιχτά της Μάλτας

Διάσωση μεταναστών ανοιχτά της Μάλτας

Το πολεμικό ναυτικό της Μάλτας διέσωσε 120 παράνομους μετανάστες, το πλοιάριο των οποίων βρισκόταν σε δύσκολη θέση, ενώ ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μούσκατ ζήτησε από την Ευρώπη να αναλάβει άμεση δράση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεταναστευτικές εισροές.

Ένα παραπλέον δεξαμενόπλοιο κατέπλευσε στην περιοχή που βρισκόταν το πλοιάριο, αλλά δεν μπόρεσε να επιβιβάσει τους επιβαίνοντες διότι ήταν πολύ ψηλό για να μπορέσουν αυτοί να ανέβουν. Οι παράνομοι μετανάστες είχαν εκπέμψει SOS διότι φοβήθηκαν ότι το πλοιάριό τους θα ανατρεπόταν εξαιτίας της κακοκαιρίας και των μεγάλης θαλασσοταραχής.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός εξέπεμψε έκκληση στην ΕΕ, ζητώντας της «να κάνει πράξεις τα λόγια της», έπειτα από τις υποσχέσεις της να προσφέρει πιο ουσιαστική βοήθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη σύνοδο της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες θα εξετασθεί εκτός των άλλων και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στη Μεσόγειο, όπου πάνω από 400 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο από τις αρχές του μήνα προσπαθώντας να φτάσουν στην Γηραιά Ήπειρο μέσω θαλάσσης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK