Νέο πλήγμα των ΗΠΑ σε σκάφος στην Καραϊβική για «μεταφορά ναρκωτικών» – Τέσσερις νεκροί (Βίντεο)

Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε επίθεση την Τετάρτη σε σκάφος που κατηγορείται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Καραϊβική Θάλασσα, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ συνεχίζει εδώ κι ένα μήνα την εκστρατεία της κατά των φερόμενων ως εμπόρων ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική, ενώ παράλληλα διεξάγει πόλεμο κατά του Ιράν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της U.S. Southern Command, από την επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ οι συνθήκες και οι λόγοι που οδήγησαν στην επιχείρηση παραμένουν υπό διερεύνηση, εντείνοντας την ανησυχία για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 25 Μαρτίου, κατόπιν οδηγίας του διοικητή της SOUTHCOM, Στρατηγού Francis L. Donovan, η Επιχειρησιακή Δύναμη “Southern Spear” πραγματοποίησε φονικό κινητικό πλήγμα (lethal kinetic strike) σε σκάφος που χειρίζονταν Ορισμένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις. Οι πληροφορίες επιβεβαίωσαν ότι το σκάφος κινούνταν κατά μήκος γνωστών διαδρομών διακίνησης ναρκωτικών στην Καραϊβική και συμμετείχε σε επιχειρήσεις ναρκο-εμπορίου. Τέσσερις άνδρες ναρκο-τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της ενέργειας. Καμία απώλεια δεν υπήρξε για τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.»

Οι επικριτές έχουν αμφισβητήσει τη συνολική νομιμότητα των επιθέσεων σε σκάφη, καθώς και την αποτελεσματικότητά τους, εν μέρει επειδή η φαιντανύλη που κρύβεται πίσω από πολλές θανατηφόρες υπερβολικές δόσεις συνήθως διακινείται στις ΗΠΑ μέσω ξηράς από το Μεξικό, όπου παράγεται με χημικές ουσίες που εισάγονται από την Κίνα και την Ινδία.

Πηγή: Με πληροφορίες από Independent

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK