Φανταστική συνταγή από διαιτολόγο για υγιεινό και απολαυστικό κέικ καρότου – Η ιδανική επιλογή για πρωινό

Αναβαθμίστε το πρωινό σας με αυτή την απολαυστική και υγιεινή συνταγή για κέικ καρότου, δημιουργία της διάσημης διατροφολόγου και influencer Emily English. Οι λάτρεις του φαγητού έχουν ενθουσιαστεί με αυτή τη λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση ενός αγαπημένου κέικ με θρεπτικά συστατικά για ένα ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας.

Η Emily English είναι γνωστή για τις υγιεινές συνταγές της, που δεν στερούνται γεύσης. Αυτό το κέικ καρότου είναι ιδανική επιλογή για πρωινό, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά. Η επικάλυψη από κεφίρ, τυρί κρέμα και σιρόπι σφενδάμου απογειώνει τη γεύση.

Συνταγή για υγιεινό κέικ καρότου

Υλικά

  • 140 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (για μούλιασμα των χουρμάδων)
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο και τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 180γρ. τριμμένο καρότο
  • 50 γρ. ψιλοκομμένοι ψημένοι ανάμεικτοι ξηροί καρποί
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης jumbo
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την επικάλυψη (προαιρετικά)

  • 100 γρ. κεφίρ γιαούρτι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 1–2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

Οδηγίες

  1. Μουλιάστε τους χουρμάδες σε 150ml ζεστό νερό με τη σόδα για δέκα λεπτά, στραγγίστε και κρατήστε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας από το υγρό. Πολτοποιήστε τους χουρμάδες με το υγρό που έχετε κρατήσει ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα.
  2. Ανακατέψτε την πάστα χουρμάδων με τη ζάχαρη, τα αυγά και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν, στη συνέχεια προσθέστε το καρότο, τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και τη βρώμη, ανακατεύοντας απαλά.
  3. Προσθέστε το γάλα, αδειάστε σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήστε στους 160°C για 40 έως 50 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
  4. Για την επικάλυψη, ανακατέψτε το κεφίρ γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να γίνουν λεία. Απλώστε πάνω από κάθε φέτα και απολαύστε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK