Μούτε Έγκεντε: «Είμαστε Γροιλανδοί, δεν θέλουμε να είμαστε Αμερικανοί»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

«Είμαστε Γροιλανδοί, δεν θέλουμε να είμαστε Αμερικανοί», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας, Μούτε Έγκεντε, την επομένη της ορκωμοσίας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εποφθαλμιά αυτή την αυτόνομη επικράτεια της Δανίας.

«Το μέλλον της Γροιλανδίας πρέπει να αποφασιστεί στη Γροιλανδία», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Μούτε Έγκεντε, αναγνωρίζοντας ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη».

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας τόνισε πως καμία χώρα δεν μπορεί να έρθει να «χρησιμοποιήσει» τη Γροιλανδία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε ανησυχία στις αρχές Ιανουαρίου όταν αρνήθηκε να αποκλείσει μια στρατιωτική επέμβαση προκειμένου να θέσει τη Γροιλανδία και τη Διώρυγα του Παναμά υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.