Τέμπη – Βανδαλισμός γλυπτού «58 Καρφιά»: Απόδοση ευθυνών ζητεί η ανεξάρτητη βουλευτής Κυριακή Μάλαμα

Την ανάληψη όλων των πρωτοβουλιών για τον εντοπισμό των δραστών, την απόδοση ευθυνών και για τη φιλοτέχνηση εκ νέου του γλυπτού «58 Καρφιά» στα Τέμπη, ζητεί, με ερώτησή της προς τους συναρμόδιους υπουργούς, η ανεξάρτητη βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα.

Τέμπη: Ξήλωσαν το έργο «Τα 58 καρφιά» – Είχε δημιουργηθεί στη μνήμη των θυμάτων

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές-μέλη του Κινήματος Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώτα Πούλου και Ραλλία Χρηστίδου.

“Τον Ιανουάριο του 2024 ο καλλιτέχνης Γεώργιος Κόφτης δημιούργησε το γλυπτό «58 Καρφιά» σε χώρο πλησίον του εγκλήματος των Τεμπών. Με δεδομένη τη σημασία του έργου για τη συλλογική μνήμη και για τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και για την ελληνική μνήμη στο σύνολό της, θα πρέπει άμεσα η πολιτεία να παρέμβει και για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και για την αποκατάσταση του μνημειακού γλυπτού” αναφέρεται.

ΠΑΣΟΚ: Να διερευνηθεί άμεσα από ποιους και γιατί ξηλώθηκαν τα «58 καρφιά» στα Τέμπη

Σε αυτό το πλαίσιο, οι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση:

  1. Εάν έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες διερεύνησης πάσης φύσεως ευθυνών σε σχέση με τον καταστροφικό βανδαλισμό του μνημείου «58 Καρφιά» του καλλιτέχνη Γεωργίου Κόφτη.
  2. Εάν έχει ξεκινήσει η έρευνα σε σχέση με τον εντοπισμό των δραστών του βανδαλισμού και της κλοπής του έργου.
  3. Εάν θα διαθέσει άμεσα το υπουργείο Πολιτισμού στον καλλιτέχνη Γεώργιο Κόφτη όλα τα απαραίτητα μέσα ώστε να φιλοτεχνήσει ξανά το μνημειακό γλυπτό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK