Μητσοτάκης για Κυπριακό: «Η Ελλάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επανεκκίνηση του διαλόγου μεταξύ Τατάρ και Χριστοδουλίδη»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο MEGA και στην εκπομπή LIVENEWS, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων μας με την Τουρκία χωρίς δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυριακό. Από την άλλη είναι άποψή μου και του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων βοηθάει στην επίλυση του κυπριακού.

Η Ελλάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο γεγονός ότι και είναι η πρώτη φορά από το λέω δημόσια – θα βρεθούν τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη, Γκουτέρες, Τατάρ και Χριστοδουλίδης για να επανεκκινήσουν τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Αν στη συνέχεια υπάρξει ανάγκη και για ένα άλλο σχήμα με τη συμμετοχή της Ελλάδας προφανώς και θα είμαστε παρόντες αλλά η Ελλάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο και πιστεύω ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων βοήθησε με τον τρόπο της.

Η Ελλάδα βοήθησε να ξεκινήσει τουλάχιστον συζήτηση γιατί δεν μπορούμε να συζητάμε για δύο κράτη σήμερα στην Κύπρο είναι κάτι για το οποίο δεν μπορούμε ποτέ εμείς η Ευρώπη, ο ΟΗΕ, η Κύπρος να το αποδεχτούμε. Το γεγονός όμως ότι εδώ και να χρόνο υπήρξε η ειδική απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ αυτό δεν έγινε εν κενώ.

Έγινε με την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδος και σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK