ΗΠΑ: Σχεδόν 90 άνθρωποι νεκροί από το αρκτικό ψύχος – Χωρίς ρεύμα παραμένουν χιλιάδες σπίτια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Σχεδόν 90 άνθρωποι νεκροί από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και το αρκτικό ψύχος που έπληξαν τις ΗΠΑ. Μεταξύ των θανάτων, τουλάχιστον 25 στο Τενεσί και 16 στο Όρεγκον, το οποίο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον παγετό.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν επίσης χωρίς ρεύμα σε μεγάλες εκτάσεις της χώρας. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Ενώ ο αριθμός των νεκρών ήταν μεγαλύτερος στο Τενεσί και το Όρεγκον, θύματα αναφέρθηκαν επίσης στο Ιλινόις, την Πενσυλβάνια, το Μισισιπή, την Ουάσινγκτον, το Κεντάκι, το Ουισκόνσιν, τη Νέα Υόρκη και το το Νιου Τζέρσεϊ.

Σε ένα περιστατικό στο Πόρτλαντ του Όρεγκον την περασμένη Τετάρτη, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία όταν ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση ενός ηλεκτροφόρου καλωδίου και το χτύπημα στο όχημα στο οποίο επέβαιναν. Ένα μωρό που βρισκόταν στο όχημα επέζησε, σύμφωνα με το BBC.

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google