Γερμανία:”Η κρίση απειλεί τα ελληνικά δάση”

Στην έξαρση του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας στην Ελλάδα αναφέρεται αφιέρωμα της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, επισημαίνοντας ότι... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Γερμανία:”Η κρίση απειλεί τα ελληνικά δάση”

 

Στην έξαρση του φαινομένου της παράνομης υλοτομίας στην Ελλάδα αναφέρεται αφιέρωμα της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, επισημαίνοντας ότι «επειδή πολλοί Έλληνες αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για το πετρέλαιο θέρμανσης, κόβουν παράνομα ξύλα».

 

 

Το δημοσίευμα παρατηρεί:

«Η ανάγκη ωθεί πολλούς Έλληνες στα δάση. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 40% έπειτα από δραστικές φορολογικές αυξήσεις. Σε κάποιες περιοχές η ζήτηση για πετρέλαιο μειώθηκε κατά 90% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα».

Η SZ υπογραμμίζει τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν σε πολλά σχολεία στον ελληνικό βορρά, τα οποία αδυνατούν να προμηθευτούν πετρέλαιο και σημειώνει: «Η κρίση εξελίσσεται σε κίνδυνο για τα ούτως ή άλλως απειλούμενα ελληνικά δάση. Η οικολογική οργάνωση WWF κάνει λόγο για δραστική αύξηση της παράνομης υλοτομίας σε όλη τη χώρα».

 

 

 

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.