Οι «ριπές ανέμου» γίνονται 13 στην φωλιά της Τανάγρας

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Ο χρόνος μέτρα αντίστροφα για να… μεγαλώσει ο πληθυσμός με τις «ριπές ανέμου» στην φωλιά της Τανάγρας.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Η εντυπωσιακή απογείωση των Rafale

του Χρήστου Μαζανίτη

Πυρετώδεις προετοιμασίες στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα. Σε λίγα 24ωρα πρόκειται να αυξηθούν τα Rafale (ή «ριπές ανέμου» όπως είναι η απόδοση τους στα ελληνικά) που θα έχει στην διάθεση της η Πολεμική Αεροπορία.

Η Γαλλία αποσύρει όλα τα Mirage και προμηθεύεται κι άλλα Rafale

Αυτή τη στιγμή στην «φωλιά των Rafale» επιχειρούν 11 μαχητικά του τύπου. Την ερχόμενη Τρίτη, 4 Απριλίου πρόκειται να προσγειωθούν επιπλέον 2, κατευθείαν από το εργοστάσιο της Dassault στην Γαλλία, ανεβάζοντας σε 13 τον συνολικό αριθμό που θα επιχειρούν με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροποριας.

Το πρόγραμμα βαίνει με ταχείς ρυθμούς ώστε μέχρι το τέλος του 2024 να έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των συνολικά 24 μαχητικών 4,5 γενιάς που έχει παραγγείλει η Ελλάδα, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ πέταξε με μαχητικό Rafale – ΦΩΤΟ

Η απόκτηση τους, σε συνδυασμό με τα αναβαθμισμένα F-16 Viper έχουν προσδώσει τρομακτικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα στην Πολεμική Αεροπορία αφού τα 4,5ης γενιάς μαχητικά Rafale επιχειρούν με τους πυραύλους αέρος – αέρος METEOR εμβέλειας άνω των 120 χλμ.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη (“MICA”,“SCALP”,”EXOCET”), μαζί με τα ικανότατα Mirage 2000-5.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ