Μουντιάλ 2022: Το σχόλιο του Παύλου Παπαδημητρίου για τους «16» – Η πρόβλεψη για τον τελικό

Ο αθλητικός διευθυντής του Realfm 97,8, Παύλος Παπαδημητρίου, ανέλυσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τις τελευταίες εξελίξεις στο Μουντιάλ 2022 και την φάση των «16».

Μουντιάλ 2022, Ιαπωνία – Ισπανία 2-1: Στους «16» με ανατροπή – ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι ένα μουντιάλ που δεν το βαριέσαι, κάθεσαι μπροστά από την τηλεόρασή σου και δεν ξέρεις τι θα σου προκύψει» σχολίασε αρχικά.

«Η Ιαπωνία είναι πειθαρχημένη. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι για το δεύτερο γκολ της Ιαπωνίας. Το VAR πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος, δεν έχει την τεχνική δυνατότητα με αντικειμενικό και αδιάψευστο τρόπο να μας πει αν η μπάλα πέρασε την γραμμή ή όχι. Το VAR μελέτησε την φάση, όπως πάντα γίνεται το VAR check, και με το μάτι, με την βοήθεια όποιων τεχνικών προδιαγραφών έχουν είπαν ότι το γκολ έπρεπε να μετρήσει» είπε.

Μουντιάλ 2022, Κόστα Ρίκα – Γερμανία 2-4: Μουντιαλικό… κάζο

«Ήδη υπάρχει το goal line technology, απλά είναι μέσα στο όρια του τέρματος. Αυτό αν το προεκτείνουν θα φτάσουμε σε αυτό, γιατί η μπάλα έχει το τσιπάκι και μπορούν να το διαβάσουν ηλεκτρονικά αν πέρασε η μπάλα την γραμμή ή όχι» συμπλήρωσε.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
(ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022) Φωτογραφία: INTIME

Τα πιο δυνατά ματς που έρχονται στους «16»

«Θα δούμε καλά ζευγάρια, αλλά τα πολύ δυνατά θα τα δούμε στους «8». Ολλανδία – ΗΠΑ και Αργεντινή – Αυστραλία είναι τα πρώτα που θα δούμε αύριο, Σάββατο. Είναι τα πρώτα νοκ άουτ. Την Κυριακή έχουμε Γαλλία – Πολωνία με καθαρό φαβορί και το Αγγλία – Σενεγάλη έχει μεγάλη κόντρα. Ιαπωνία – Κροατία είναι το ματς της Δευτέρας και την Τρίτη έχουμε το Μαρόκο – Ισπανία. Αυτά είναι τα ζευγάρια που ξέρουμε. Σήμερα έχουμε από δύο τελευταίους αγώνες στον 7ο και τον 8ο όμιλο. Στον 7ο όμιλο το Καμερούν – Βραζιλία και το Σερβία – Ελβετία που είναι τρομερό ματς, το περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον. Και στον 8ο όμιλο έχουμε το Γκάνα – Ουρουγουάη και το Νότια Κορέα – Πορτογαλία. Η λογική μας λέει ότι η Βραζιλία και η Πορτογαλία θα είναι πρώτες στον όμιλο και άρα δεν πρόκειται να συγκρουστούν. Από εκεί και πέρα αν θεωρήσουμε ότι η Βραζιλία θα είναι πρώτη, περιμένουμε να δούμε γιατί είναι ανοιχτό. Έχει προβάδισμα η Γκάνα στους 3 βαθμούς και η Κορέα και η Ουρουγουάη έχουν με τον έναν βαθμό τις ίδιες πιθανότητες» περιέγραψε. «Η Πορτογαλία του Ρονάλντο θεωρούμε ότι θα είναι η πρώτη, θα περιμένει τον δεύτερο από 7ο όμιλο» πρόσθεσε.

Μουντιάλ 2022, Καναδάς – Μαρόκο 1-2: Ιστορική πρόκριση ύστερα από 36 χρόνια – ΒΙΝΤΕΟ
Αποθήκευση Φωτογραφίας
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
(ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022) Φωτογραφία: INTIME

Τα φαβορί και οι εκτιμήσεις για τον τελικό

Όπως τόνισε ο Παύλος Παπαδημητρίου δεν θα απέκλειε τον τελικό Βραζιλία – Γαλλία. «Στη ρεβάνς του 1998 στο Παρίσι. Από εκεί και πέρα δεν θα βάλω για κανέναν το χέρι μου στη φωτιά. Ελπίζω να δω την Αγγλία αλλά για να την δω πρέπει να αποκλείσει την Γαλλία σε προημιτελικό… Πολύ δύσκολο. Και κρατώ ακόμα και μετά την χθεσινή της ήττα την Ισπανία που είναι καλοδουλεμένη ομάδα. Δεν μπορώ να αποκλείσω τον Ρονάλντο και τον Σάντος, δεν μπορώ να τους βγάλω από την εξίσωση. Θα περιμένω του Ολλανδούς, που είναι μια ομάδα με προδιαγραφές. Άρα απαντώ πιθανός τελικός Βραζιλία με Γαλλία με βάση ότι έχουμε δει μέχρι τώρα γιατί ξέρετε τι λένε οι παλιοί: τώρα αρχίζει το μουντιάλ. Στη φάση των «16» ξεκινάει με τα νοκ άουτ» επεσήμανε.

Ακούστε το ηχητικό από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ