Κριμαία: Το «περίεργο κύμα» στη θάλασσα πριν από την ισχυρή έκρηξη – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Νέα ερμηνεία επιχειρεί να δώσει η Daily Mail  στην έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στην Γέφυρα στα στενά του Κέρτς, η οποία ενώνει την Κριμαία με τη ρωσική επικράτεια, υπονοώντας ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε κάποιου είδους πλοίο ή υποβρύχιο, με βάση ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

Sύμφωνα με την Daily Mail, βίντεο δείχνει ένα «μυστηριώδες κύμα» που εμφανίστηκε κάτω από τη γέφυρα λίγα λεπτά πριν ανατιναχτεί κι έχει τροφοδοτήσει τις εικασίες ότι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες χρησιμοποίησαν ένα σκάφος ή ένα drone με εκρηκτικά για να εξαπολύσουν μια επίθεση που έβλαψε τις γραμμές ανεφοδιασμού του Πούτιν.

Η Μόσχα ισχυρίστηκε οργισμένη ότι μια βόμβα προκάλεσε την έκρηξη την ώρα που περνούσε από εκεί ένα φορτηγό, το οποίο εξερράγη. Ωστόσο δεν καταλόγισε ευθύνες – ενώ το Κίεβο έκανε λόγο για «ρωσικό δάκτυλο» πίσω από την έκρηξη, επειδή το φορτηγό φαίνεται να προέρχεται από τη Ρωσία.

Το απόγευμα του Σαββάτου, αποκαταστάθηκε η περιορισμένη κίνηση των οχημάτων στις λωρίδες που δεν καταστράφηκαν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη γέφυρα της Κριμαίας σήμερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ