Τσουγκριάς: Το πανέμορφο νησί απέναντι από την Σκιάθο που ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles

Ο Τσουγκριάς βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από την Σκιάθο. Είναι ένα πανέμορφο νησάκι που θυμίζει Καραϊβική. Λευκές αμμουδιές και αμμόλοφοι, εξωτικές γωνίες και τροπικά χρώματα.

Ο τοπικός μύθος θέλει τους Beatles να έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο τη δεκαετία του 60′ και να προσπαθούν με επιμονή να αγοράσουν τον Τσουγκριά, το νησάκι απέναντι από την πόλη της Σκιάθου με την υπέροχη παραλία και το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου. Ο επίγειος παράδεισος δεν πουλήθηκε ακόμα. Καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, από πεύκα και διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες, με αποτέλεσμα να αποτελεί δημοφιλή προορισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Θα φτάσετε με το καραβάκι από το λιμάνι της Σκιάθου ή των Αχλαδιών, ενώ στη διαδρομή ο καπετάνιος θα σας πει ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο εφοπλιστής Θωμάς Επιφανειάδης, ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Βογιατζή την κατασκευή εξωκλησιού στην μνήμη των Αγίων Φλώρου και Λαύρου, στο τότε ιδιοκτησίας του νησάκι.  Ο Αλέξανδρος Βογιατζής χρησιμοποίησε ό,τι είχε πάνω το νησί, κυρίως πέτρα και πλάκες, για να χτίσει το εκκλησάκι, που οι ψαράδες το αποκαλούν η εκκλησία του γκρεμνού. Οι δυο Άγιοι υπήρξαν δίδυμα αδέλφια και λιθοξόοι τεχνίτες με καταγωγή από το Βυζάντιο, που έζησαν στην πόλη Ουλπιάνα της Ιλλυρίας και εορτάζουν στις 18 Αυγούστου.

Το drones της ομάδας haanity πετά πάνω από την αμμόγλωσσα στο μαγευτικό νησάκι Τσουγκριάς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ