ΠΟΕ-ΠΦΥ: Καταγγελία για αμοιβές εργαζομένων της 1ης ΥΠΕ

Σε καταγγελία για καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων σε εργαζομένους των Κέντρων Υγείας 24ωρης λειτουργίας της 1ης ΥΠΕ προχώρησε η ΠΟΕ-ΠΦΥ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΠΦΥ τονίζει πως ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ, κ. Παναγιώτης Στάθης, αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, ενώ καλεί το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση με την καταβολή του συνόλου των οφειλομένων αμοιβών των εργαζομένων.

Αναλυτικά του δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΠΦΥ:

«Η αδυναμία διαχείρισης του πολύ σοβαρού κύματος της επί ένα χρόνο μη καταβολής δεδουλευμένων (εξαιρέσιμων, αργιών κλπ) των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας 24ωρης λειτουργίας της 1ης ΥΠΕ από τον Διοικητή της κ. Στάθη καθώς επίσης και οι κατά καιρούς αδικαιολόγητες απαντήσεις του τόσο προς της ΠΟΕ-ΠΦΥ όσο και προς το Υπουργείο Υγείας, τον καθιστούν μη ικανό να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του από τη θέση του Διοικητή που κατέχει.

Το σύνολο των εργαζομένων έχοντας από καιρό ενημερωθεί τόσο από την ΠΟΕ-ΠΦΥ όσο και από τον ΠΣΕ-ΠΦΥ ότι τα χρήματα κατόπιν συνεχών παρεμβάσεων και δράσεων τους έχουν πιστωθεί από τον Υπ. Υγείας στις ΥΠΕ, εισπράττουν συνεχώς ως προκλητική πλέον την στάση του κ. Στάθη και όντας δικαίως εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι απαιτούν την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους όπως εκ του νόμου είναι υποχρεωμένη η εργοδοσία να πράττει.

Όπως γίνεται αντιληπτό η υπάρχουσα κατάσταση δεν δύναται να συνεχιστεί. Η ανοχή των εργαζομένων και των εκπρόσωπων της υπερέβη τα όρια της εξαντλώντας κάθε περιθώριο διαλόγου προκειμένου να μην πληγεί το συνεχές της παροχής των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες εν μέσω πανδημία.

Σύμφωνα με τα παραπάνω η ΠΟΕ-ΠΦΥ και ο ΠΣΕ-ΠΦΥ καλούν το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση εκ των αρμοδιοτήτων του με την καταβολή του συνόλου των οφειλομένων αμοιβών των εργαζομένων έως την 10η Σεπτεμβρίου 2022. Εκ των υστέρων και αναλόγως των εξελίξεων επί του θέματος θα προβεί σε κάθε εκ του νόμου ενέργεια συμπεριλαμβανομένου αυτού των κινητοποιήσεων για την προάσπιση του δικαίου των εργαζομένων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ