ΑΠΘ: Πόλεμος ανακοινώσεων – Συνεχίζονται τα επεισόδια

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα νέα επεισόδια στο ΑΠΘ, επεισόδια που συνεχίζονταν ως το απόγευμα,  με τα δύο κόμματα να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ευθύνεται για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. 

 

Η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις εικόνες από το ΑΠΘ και τον χώρο όπου κατασκευαζόταν η βιβλιοθήκη, κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι ενώ κάνει δηλώσεις για τα πάντα “δεν έβγαλε μιλιά για τις εικόνες που προσβάλλουν τα ελληνικά πανεπιστήμια”. Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, κατηγορεί επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “καλύπτει τους καταστροφείς”, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη “να βάλει τέλος στην ανομία”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για την επιδρομή των μπαχαλάκηδων με βαριοπούλες και την καταστροφή του χώρου όπου κατασκευαζόταν βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ, βγήκε σήμερα δια της νεολαίας του να καταγγείλει την αστυνομία, που είναι εκεί προκειμένου να προστατέψει το χώρο και να τον αποδώσει στις πανεπιστημιακές αρχές και τους φοιτητές. Ο κ.Τσίπρας που κάνει δηλώσεις για τα πάντα, δεν έβγαλε μιλιά για τις εικόνες που προσβάλλουν, τα ίδια τα ελληνικά πανεπιστήμια” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και καταλήγει:
“Είναι ντροπή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλύπτει τους καταστροφείς. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ανομία και να συνδράμει τις πανεπιστημιακές αρχές του ΑΠΘ ώστε ο χώρος που με το «έτσι θέλω» βρισκόταν υπό κατάληψη επί 34 χρόνια, να γίνει χώρος μόρφωσης και πολιτισμού”.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απάντησε στη ΝΔ ότι αυτή είναι το κόμμα που διέλυσε την Παιδεία.  Η ανακοίνωση έλεγε τα εξής:

“Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της ανομίας και της διάλυσης της δημόσιας παιδείας, προσπαθεί να υπερκαλύψει το αδιέξοδό της καταφεύγοντας στη συκοφαντία.
Έχοντας την κυρία ευθύνη για τη μετατροπή του ΑΠΘ σε πεδίο μάχης επενδύει στην πόλωση και στην καταστροφή. Θα όφειλε να είναι πιο προσεκτική.
Ειδικά σήμερα που ένας νέος άνθρωπος που έμεινε προφυλακισμένος για μήνες απαλλάχθηκε οριστικά από τις κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του για τα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Ως εδώ με τις φτηνές προβοκάτσιες και τη στημένη ένταση. Πριν να είναι αργά.”

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καταδίκαζε τις καταστροφές στη Θεσσαλονίκη.  “Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει τις προβοκατόρικες καταστροφές στις σχολές του ΑΠΘ καθώς και την ασύστολη βία των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια. Οι καταστροφές στο ΑΠΘ εξυπηρετούν την προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει το πολιτικό αδιέξοδο που δημιούργησε με την εγκατάσταση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια”, έλεγε η πρώτη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατέληγε ως εξής:
“Το Υπουργείο Παιδείας και οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ έχουν την ευθύνη για την αναζήτηση μιας λύσης που δεν θα διαλύει το πανεπιστήμιο, θα σέβεται τις αποφάσεις των ακαδημαϊκών οργάνων και θα επιδιωχθεί χωρίς αυταρχισμό και κλιμάκωση της βίας.”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ