Κάουντερ: Τρίτο πακέτο βοήθειας

Κάουντερ: Τρίτο πακέτο βοήθειας

Δεν αποκλείει και τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα ο επικεφαλής της ΚΟ των κυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ. Εκτιμά δε, πως είναι δυνατή η διασφάλιση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για αυτό. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο κ. Κάουντερ δεν αποκλείει ένα τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας προς την Αθήνα και μάλιστα θεωρεί πιθανό αυτό το πακέτο να «περάσει» από το Bundestag χωρίς την συμβολή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους (Grune), αλλά μόνο με τις ψήφους των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, Χριστιανοδημοκράτες (CDU / CSU) και Φιλελεύθερους (FDP).

«Κάθε φορά που απαιτήθηκε, είχαμε δική μας πλειοψηφία. Γνωρίζω όμως επίσης ότι δεν είναι εύκολη η κατάσταση στην κοινοβουλευτική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Ο Φόλκερ Κάουντερ απέφυγε, πάντως, να τοποθετηθεί στο ζήτημα ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, παραπέμποντας στην έκθεση της τρόικας. Ωστόσο, ο συντηρητικός πολιτικός προειδοποίησε για τις συνέπειες μιας «υπερεπιβάρυνσης» των Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η πρόταση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που κατέχουν κρατικοί πιστωτές δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα της ευρωζώνης και χαρακτήρισε πιο ρεαλιστικό ένα πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ