ΚΙΝΑΛ: Κόντρα για το debate των υποψηφίων – Το παρασκήνιο και οι έκτακτες εκπομπές της ΕΡΤ

Αλαλούμ επικρατεί με το πολυσυζητημένο debate στο ΚΙΝΑΛ καθώς οι πέντε από τους έξι υποψηφίους για την ηγεσία ζητούν να πραγματοποιηθεί χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου, αφήνοντας αιχμές εναντίον του για το “ναυάγιο” της τηλεοπτικής αναμέτρησης και με τους έξι μονομάχους.

Μάλιστα, οι Α. Λοβέρδος, Ν. Ανδρουλάκης, Π. Χρηστίδης, Π. Γερουλάνος και Χ. Καστανίδης έχουν ήδη αποστείλει επιστολές στη διοίκηση της ΕΡΤ και ζητούν τον προγραμματισμό της τηλεμαχίας βάσει των προτύπων του 2017, παρά τη διαφωνία του πρώην πρωθυπουργου. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε δύο debate, ένα στις 22 Νοέμβρη στην ΕΡΤ1 και ένα στις 29 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ3.

Το στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου επιρρίπτει την ευθύνη στους άλλους υποψηφίους λέγοντας πως δεν τον ενδιαφέρει μια κοκορομαχία-ριάλιτι . Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση που έκανε, o Δημήτρης Ρέππας, πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου. Σχολιάζοντας την όλη υπόθεση με τα ντιμπέιτ, ανέφερε:

“Αποδείχθηκε πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποφεύγει τον διάλογο, αντιθέτως με την πρόταση που έκανε. Μία κοκορομαχία-reality ίσως έχει τηλεοπτικό ενδιαφέρον, άλλα όχι για το κοινό που ενδιαφέρει τον πρώην πρωθυπουργό, το οποίο αποκαρδιώνεται και απέχει. Επίσης γίνεται χλεύη των αντίπαλων με υλικό αυτό που χρησιμοποιεί ο ένας υποψήφιος εναντίον του άλλου. Αντιστροφή ερωτήματος: Γιατί αποφεύγουν τον διάλογο σε βάθος με αναλυτικές θέσεις σε 3-4 debates; Έχουν γνώση των θεμάτων ή απλώς επειδή δεν έχουν, θέλουν προκατασκευασμένα λογύδρια;”

Αν μάλιστα δεν δεχθεί η ΕΡΤ τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ των πέντε είναι πιθανόν να αναζητήσουν οι υποψήφιοι στέγη για την τηλεμαχία στα ιδιωτικά κανάλια.

Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ αρχικά ζητούσε συμμετοχή “όλων ανεξαιρέτως” των υποψηφίων, στη συνέχεια όμως διαμήνυσε ότι ζητεί επίσημο αίτημα από την ΕΔΕΚΑΠ και όχι από τους υποψήφιους. Μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει τελικά, καθώς η ΕΔΕΚΑΠ του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε αναρμόδια να αποφασίσει για το ζήτημα , η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει έκτακτες εκπομπές.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

“ΕΡΤ1- Έκτακτες εκπομπές «ΚΙΝΑΛ: Ο δρόμος προς την κάλπη»
Η ΕΡΤ, παρακολουθώντας από κοντά όλα τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα, καλύπτει την εκλογή νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Οι δημοσιογράφοι Βάλια Πετούρη και Λίδα Μπόλα, σε τρεις έκτακτες εκπομπές στην ΕΡΤ1, τα Σάββατα 13, 20 και 27 Νοεμβρίου, από τις 13:00 ώς τις 14:00, συζητούν με όλους τους υποψηφίους.
Και οι 6 υποψήφιοι παρουσιάζουν τις προτάσεις τους και διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε διαδοχικές συνεντεύξεις.

Αυτό το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, στις 13:00, καλεσμένοι είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Χάρης Καστανίδης”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ