Αίτημα της Merck στον FDA για το χάπι κατά του κορονοϊού

Η φαρμακευτική εταιρεία Merck έκανε αίτημα σήμερα στον FDA προκειμένου να λάβει άδεια για το χάπι που έχει αναπτύξει κατά του κορονοϊού, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Το χάπι του κορονοϊού μπορεί να αποτελέσει ένα απλό και εύκολο για χρήση “όπλο” στη μάχη κατά της πανδημίας.

Εάν λάβει την έγκριση από τον FDA, μία απόφαση που θα μπορούσε να βγει εντός των επόμενων εβδομάδων, το χάπι της Merck θα είναι το πρώτο χάπι που αντιμετωπίζει τον κορονοϊό. Όλες οι υπόλοιπες θεραπείες που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές προαπαιτούν τη διενέργεια ένεσης.

Πριν εκδώσει σχετική απόφαση, ο FDA αναμένεται να εξετάσει με λεπτομέρεια την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του χαπιού. Η Merck και ο συνεργάτης της, Ridgeback Biotherapeutic, ανέφεραν ότι ζήτησαν την επείγουσα έγκριση του χαπιού που έχουν αναπτύξει για ενήλικες που νοσούν από κορονοϊό και αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να ασθενήσουν σοβαρά ή να χρειαστούν νοσηλεία.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε η εταιρεία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το χάπι κατά του κορονοϊού συνέβαλε στη μείωση των νοσηλειών και των θανάτων κατά το ήμισυ, για τους ασθενείς που εμφανίζουν πρώιμα συμπτώματα του κορονοϊού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ