Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΑΕΠΠ μετά τις καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Την παραίτησή του από την προεδρία της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) υπέβαλλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον εν λόγω πρόεδρο διεξάγεται εισαγγελική έρευνα με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών εργαζομένων στην ΑΕΠΠ, αλλά και την καταγγελία δικαστικής λειτουργού για βιασμό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο το οποίο κατέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο πρώην πρόεδρος Εφετών φέρεται να αναφέρει ότι παραιτείται για να μπορεί απερίσπαστος από τα καθήκοντά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Επιπλέον, φέρεται να κάνει λόγο για κατασκευασμένες καταγγελίες σε βάρος του με σκοπό να πληγεί η προσωπικότητα και το κύρος του.

Μετά την παραίτηση αυτή, καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος της ΑΕΠΠ, ενώ αναμένεται με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου να γίνει δεκτή η αίτηση παραίτησης του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής.

Καταγγελία – σοκ από γυναίκα δικαστικό για βιασμό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK