Ανείπωτη τραγωδία στο Σέφιλντ – 5χρονος Αφγανός πρόσφυγας σκοτώθηκε έπειτα από πτώση από τον 9ο όροφο ξενοδοχείου

Ανείπωτη τραγωδία στο Σέφιλντ. Πεντάχρονος πρόσφυγας που πήγε πρόσφατα από το Αφγανιστάν στη Βρετανία με την οικογένειά του, έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση από το παράθυρο ξενοδοχείου από τον 9ο όροφο. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, Η αστυνομία του Σάουθ Γιορκσάιρ ειδοποιήθηκε την Τετάρτη για τη θανάσιμη πτώση του παιδιού και λίγες ώρες αργότερα επιβεβαίωσε πως ο μικρός προερχόταν από το Αφγανιστάν με τους αστυνομικούς, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, να προσφέρουν στήριξη στην οικογένειά του.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, το ξενοδοχείο φιλοξενεί Αφγανούς πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν προηγουμένως εργαστεί για τη Βρετανία στη χώρα καταγωγής τους. Μιλώντας στο YorkshireLive, πρόσφυγας που διαμένει στο ξενοδοχείο, υποστήριξε ότι το αγόρι είχε έρθει πριν από λίγο καιρό στο Σέφιλντ από το Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία προκαλώντας την απομάκρυνση διπλωματών, ξένων υπηκόων και Αφγανών, οι οποίοι φοβόντουσαν για την ασφάλειά τους. «Ήρθαν εδώ για να σώσουν τη ζωή τους και συνέβη αυτό», τόνισε και «Είναι τόσο θλιβερό».

Ταυτόχρονα, 35χρονος Αφγανός μεταφραστής που επίσης φιλοξενείται σε αυτό το ξενοδοχείο, δήλωσε στη “Sun” ότι συνόδευσε τη μητέρα και το παιδί στο νοσοκομείο. «Η μαμά του 5χρονου μου εξήγησε ότι το παιδί στεκόταν δίπλα στο παράθυρο και κοιτούσε κάτω, προτού συμβεί το δυστύχημα», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Προσφύγων, τουυ οργανισμού που παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες, έκανε λόγο για μια «φοβερή τραγωδία» που έπληξε μια «οικογένεια, η οποία βίωσε τόσα τραυματικά γεγονότα και βάσανα ώσπου να φθάσει στη Βρετανία». «Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες του περιστατικού, όμως είναι επιτακτικό οι οικογένειες που έρχονται από το Αφγανιστάν να λαμβάνουν τη στήριξη που χρειάζονται και να στεγάζονται σε κατάλληλο κατάλυμα», συμπλήρωσε ο Ίνβερ Σόλομον, όπως είναι το όνομά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ