Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Πώς η τεχνολογία “ξεσκέπασε” τον συζυγοκτόνο – Στα άδυτα του ελληνικού CSI

Οι ηλεκτρονικές εφαρμογές και τα gadgets έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της δολοφονίας της Καρολάιν από τον σύζυγό της μέσα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών. Η τεχνολογία αποδείχθηκε σύμμαχος των Αρχών και συνέβαλε τα μέγιστα, ούτως ώστε οι Αρχές να “ξεσκεπάσουν” τον δράστη.

Η ΕΡΤ μπήκε στα άδυτα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., του ελληνικού CSI και διαπίστωσε από “πρώτο χέρι” πώς τα gadgets αποδείχθηκαν “θησαυρός” για τις Αρχές, προκειμένου αυτές να φθάσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος και βέβαια στη σύλληψη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου . Ενδεικτικά, ο πραγματογνώμονας στο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων, Αλέξανδρος Βασιλαράς, ανέφερε: «Δείχνουν τη δραστηριότητα κίνησης του χρήστη, αποτυπώνει τους χτύπους της καρδιάς, πόσα βήματα έχουν γίνει. Συγκεκριμένο διάγραμμα καταδεικνύει ότι το πικ των παλμών γίνεται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Στην πολύκροτη υπόθεση των Γλυκών Νερών οι επιστήμονες του ελληνικού CSI εξέτασαν το κινητό τηλέφωνο του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 20χρονης Καρολάιν, αποδεικνύοντας ότι κινούνταν την ώρα που είχε δηλώσει ότι ήταν δεμένος. «Το κινητό τηλέφωνο τι είναι σήμερα; Είναι ο κόσμος όλος, όλα γίνονται μέσω κινητού» αναφέρει ο κ. Βασιλαράς.

Το Τμήμα Ανάλυσης DNA ήταν αυτό που διαβίβασε την κρίσιμη πληροφορία ότι στον τόπο του εγκλήματος στη μεζονέτα δεν έχει βρεθεί DNA, πέραν του γενετικού υλικού των διαμενόντων στο σπίτι. «Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει, εμείς πρέπει να βρούμε τα ίχνη που θα μας οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης» αναφέρει η Προϊσταμένη του Τμήματος Ανάλυσης DNA, Αριστέα Μεθενίτη. «Η μη ανεύρεση ιχνών επίσης αξιολογείται και αναζητείται ο λόγος στον οποίο οφείλεται», σημείωσε από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Τμήματος Εξερευνήσεων, Ευάγγελος Κουρής.

«Όποιος περνάει συνοδεία ανά την επικράτεια αυτόματα ψάχνονται τα αποτυπώματά του για να δούμε εάν έχουν βρεθεί στη σκηνή του εγκλήματος» τονίζει ο ερευνητής Σκηνής Εγκλήματος, Παναγιώτης Βαρβατσούλης.

Το διάστημα που ο 33χρονος πιλότος προσπαθούσε να πείσει την Αστυνομία ότι η Καρολάιν δολοφονήθηκε από ληστές, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνέθεταν το ηλεκτρονικό σκίτσο του υπόπτου, όπως κάνουν σε όλες τις σοβαρές υποθέσεις. «Έχει χρειαστεί για ένα σκίτσο από λίγες ώρες μέχρι μερικές ημέρες» λέει ο Σκιτσογράφος του Τμήματος Οπτικοακουστικού Υλικού, Φωτογραφίας και Μεθοδικοτήτων. «Παρέχουμε αίσθημα ασφάλειας για να μας εμπιστευτεί ο μάρτυρας», λέει σχετικά στέλεχος του Τμήματος Οπτικοακουστικού Υλικού, Φωτογραφίας και Μεθοδικοτήτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ