Στέφανος Τσιτσιπάς: Η «μάχη» του κόντρα στον Ζβέρεφ με το βλέμμα στον τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του «Roland Garros» σήμερα το μεσημέρι με αντίπαλο τον Αλεξάντερ Σβέρεφ. O κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-3, 7-6 (3),7-5 του Ρώσου (Νο2) Ντανίλ Μεντβέντεφ στον προημιτελικό και πλέον “βλέπει” μια θέση στον τελικό γαλλικού όπεν.

Η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αλεξάντερ Σβέρεφ θα ξεκινήσει στις 15:50 και θα μεταδωθεί από την ΕΡΤ1 και το Eurosport1.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η μάχη του Τζόκοβιτς με τον Ναδάλ. Και τα δύο ματς θα διεξαχθούν στο κεντρικό court, Philippe Chatrier.

Ποιος είναι ο αντίπαλός του

Ο Alexander “Sascha” Zverev είναι Γερμανός επαγγελματίας τενίστας. Έχει καταταχθεί ως το Νο 3 στον κόσμο από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τένις. Τον μικρό Σάσα είχε πρωτοαναλάβει να εκπαιδεύσει η μητέρα του Ιρίνα, η οποία έπαιζε στην ομάδα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Έτσι, τενίστρια του μετέδωσε με στοργή τα δικά της μυστικά στο backhand. Στη συνέχεια τον ανέλαβε ο πατέρας του, ο οποίος επέμεινε πολύ στη σωματική διάπλαση του μικρού που ήταν εξ αρχής ψηλόλιγνος και μυϊκά αδύναμος.

Ο γυμναστής Τζεζ Γκριν, μέλος του προσωπικού επιτελείου του επί χρόνια πια, τον βοήθησε αναμφίβολα σε αυτό το σκέλος της εξέλιξης, μιας και γρήγορα δυνάμωσε σε κορμό και άκρα, ανεβάζοντάς τον επίπεδο. Όπως επίσης ενίσχυσε το παιχνίδι του, αλλά σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθησή του, η παράτολμη απόφαση του πατέρα του να τον βάζει -έφηβο ακόμα- απέναντι σε ολοκληρωμένους αθλητές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ