Μένιος Φουρθιώτης: Νέα εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα

της Άννας Κανδύλη

Νέα δικογραφία με «πρωταγωνιστή» τον Μένιο Φουρθιώτη ανοίγει η δικαιοσύνη. Η τρίτη κατά σειρά εισαγγελική έρευνα για τον εκδότη- επιχειρηματία αφορά τη «δημοσιογραφική» του ιδιότητα καθώς φέρεται να δήλωνε δημοσιογράφος έχοντας πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ αλλά και πλαστό δελτίο διαπίστευσης που του άνοιγε τις πόρτες των υπουργείων.

Η προκαταρκτική διατάχθηκε κατόπιν καταγγελίας του μέλους της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), Γιώργου Βότσκαρη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις όπως πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου. Εκτός της καταγγελίας, στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο που θα διενεργήσει την έρευνα διαβιβάζεται και σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών στην οποία σημειώνεται ότι ο Μ. Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της.

«Οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας».

Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ότι θα ζητηθεί «επίσημη γραπτή ενημέρωση από τα υπουργεία και δημόσιους φορείς για να εξακριβωθεί αν έχει αιτηθεί διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ