Κωνσταντίνα Ρωμανά: Το πρόσωπο πίσω από τη φωτογραφία με το κομβόι των ασθενοφόρων στον “Ευαγγελισμό”

Η αναισθησιολόγος, Κωνσταντίνα Ρωμανά είναι η γιατρός που τράβηξε τη φωτογραφία με το κομβόι των ασθενοφόρων μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” και συγκλόνισε την Ελλάδα. Η κα. Ρωμανά μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης στο Mega για τη μάχη που δίνουν οι γιατροί και νοσηλευτές τις τελευταίες μέρες όχι μόνο με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και με τις υπόλοιπες ασθένειες.

Η κα. Ρωμανά αναφέρθηκε στην τελευταία εφημερία του νοσοκομείου, κάνοντας λόγο για μια δύσκολη κατάσταση που έπρεπε να φέρουν εις πέρας οι γιατροί. «Ήταν μια φοβερά δύσκολη νύχτα, τραγική μπορώ να πω, με πολλές προσελεύσεις όχι μόνο ασθενών με κορονοϊό, αλλά και ασθενών με λοιπά νοσήματα. Ήταν επείγοντα, ήταν χειρουργικά επείγοντα που έπρεπε να διεκπεραιωθούν άμεσα» σημείωσε η αναισθησιολόγος του νοσοκομείου «Ευαγγελισμού».

«Το νοσοκομείο και τα εφημερεύοντα είναι καθημερινά σε έναν αγώνα άνισο με τον κορονοϊό, αλλά και τα υπόλοιπα νοσήματα» συμπλήρωσε η Κωνσταντίνα Ρωμανά. Όσον αφορά για τη σημερινή κατάσταση στον «Ευαγγελισμό». «Εμείς είμαστε σήμερα σε παραμονή γενικής εφημερίας που είναι αύριο. Έχουμε αποκαταστήσει κάπως τα περιστατικά της προηγούμενης εφημερίας. Βέβαια θα ξεκινήσουμε χωρίς ελεύθερη κλίνη στη ΜΕΘ και υπάρχουν 3-4 ασθενείς διασωληνωμένοι σε έναν όρο», είπε ακόμη η κα. Ρωμανά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ