“Εκτόξευση” του ιικού φορτίου στα λύματα Χανίων: “Έστω και τώρα να σοβαρευτούμε όλοι μας” δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης

«Έστω και τώρα πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι μας», δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων στα αστικά λύματα για το ιικό φορτίο κορονοϊού που αφορά την περίοδο από 8 έως 14 Μαρτίου 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα Χανιά παρουσιάζουν αύξηση 1000% στο ιικό φορτίο με αποτέλεσμα το νούμερο αυτό να προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

«To 1000% είναι μια πάρα πολύ μεγάλη αύξηση, σημαίνει δεκαπλασιασμός σε μία βδομάδα», δήλωσε ο κ. Καλογερής και πρόσθεσε: «Η αύξηση είναι γεωμετρική και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται και στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας. Και στα Χανιά αν δείτε γεμίζουν οι κλίνες στην κλινική Covid-19 και οι ΜΕΘ. Όλοι έχουν πρόβλημα. Επομένως, καθήκον μας είναι να το ελαφρώσουμε όσο μπορούμε».

«Έστω και τώρα πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι μας», είπε ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος στάθηκε στην τήρηση των μέτρων. «Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, να αποφύγουμε τους συνωστισμούς, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό, να αποφεύγουν οι άνθρωποι να συνωστίζονται για πολύ ώρα σε στενούς χώρους και σε μεγάλο αριθμό, όσοι είναι στον εμβολιασμό να προχωράνε γιατί αυτό ελαφρύνει ολο το σύστημα. Υπομονή», επισήμανε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος των Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης επισήμανε: «Μας ανησυχεί όλους ιδιαίτερα η τεράστια αύξηση που καταγράφεται στα λύματα της ΔΕΥΑΧ. Αυτό αποτυπώνει έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο τον οποίο όλοι διατρέχουμε που μας αναγκάζει να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι, να συμμορφωθούμε περισσότερο με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ και των συναρμόδιων υπουργείων».

«Είναι ένα καμπανάκι κινδύνου για όλους τους πολίτες βλέποντας και τις συνθήκες στο νοσοκομείο Χανίων όπου οι ασθενείς που νοσηλεύονται έχουν αυξηθεί. Όλο αυτό επιβάλλει σε όλους, ο καθένας στο δικό του περιβάλλον να είναι εξαιρετικά προσεκτικός, να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να συμμορφώνεται με τις οδηγίες», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ