ΥΠΕΞ: Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση θανάτου του 41χρονου Έλληνα στη Γερμανία – Αποτεφρώθηκε από… λάθος

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην αρμόδια ελληνική προξενική αρχή στη Φρανκφούρτη, σχετικά με την υπόθεση θανάτου του 41χρονου Έλληνα, ο οποίος αποτεφρώθηκε… από λάθος, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Τη σχετική εντολή έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Την υπόθεση ανέδειξε η εκπομπή “Φως στο Τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκπομπής, ο 41χρονος βρέθηκε νεκρός στην άκρη ενός ποταμού της πόλης Ντάρμσταντ κοντά στη Φρανκφούρτη, το 2019, ωστόσο, η οικογένειά του, που είχε δηλώσει την εξαφάνισή του, έμαθε για τον θάνατό του το 2020.

Σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή, όταν ο 41χρονος βρέθηκε νεκρός η τοπική αστυνομία προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το ελληνικό Προξενείο Φραγκφούρτης, αλλά κανείς δεν απάντησε στις κλήσεις τους. Μία μέρα μετά την εύρεση του πτώματος, έστειλαν e-mail στο Προξενείο, γνωστοποιώντας την αδυναμία επικοινωνίας και αναφέρονταν στον θάνατο του Έλληνα υπηκόου, υπογραμμίζοντας την άμεση ανάγκη για επαφή. Σύμφωνα με την εκπομπή, κανένας από το Προξενείο δεν έψαξε να βρει τι συμβαίνει και η γερμανική αστυνομία ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπεται σε παρόμοιες υποθέσεις. Δηλαδή, διατήρησε τη σορό σε ψυγείο για περίπου έξι εβδομάδες και στη συνέχεια προχώρησε στην αποτέφρωσή του.

Σε σημερινή ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει: “Με αφορμή όσα πρόσφατα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha σχετικά με την περίπτωση Έλληνα πολίτη, ο οποίος ανευρέθη νεκρός από τις γερμανικές αρχές τέλη Φεβρουαρίου 2019 στην πόλη Darmstadt, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην αρμόδια ελληνική προξενική αρχή στη Φρανκφούρτη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ