Κορονοϊός-Χάρτης ECDC: Στο “κόκκινο” όλη η Ελλάδα – Αυξήθηκε ο δείκτης θετικότητας

Η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας αποτυπώνεται και στους αναθεωρημένους χάρτες, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Όπως προκύπτει από τους πίνακες, όλη η Ελλάδα έχει πλέον χρωματιστεί με “κόκκινο”. Στον χάρτη που αφορά τον συνδυαστικό δείκτη των τεστ, των νέων κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας το κόκκινο χρώμα έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται πως μόλις πριν μία εβδομάδα, στο “κόκκινο” βρίσκονταν η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, η Κεντρική Μακεδονία και η Πελοπόννησος και οι υπόλοιπες περιοχές ήταν “κίτρινες”.

Η επιδείνωση της κατάστασης, αποτυπώνεται και στον χάρτη που αφορά στον δείκτη θετικότητας. Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται όλη στο “κίτρινο” χρώμα, ενώ μόλις πριν μία εβδομάδα ήταν “πράσινη”. Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας είναι μεγαλύτερος ή ίσος με 4%.

Υπενθυμίζεται ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που ανήκουν στην Ε.Ε.), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ