Αθανασίου για αποπλάνηση ανηλίκων: Πώς πρέπει να καθοδηγούν τα παιδιά οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ

Η ψυχολόγος εξηγεί τι μπορούν να κάνουν οι γονείς προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά από τέτοιες παγίδες...

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η κλινική ψυχολόγος, Βέρα Αθανασίου, εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, τι μπορούν να κάνουν οι γονείς προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

«Ένα παιδί που έχει συναισθηματικές δυσκολίες είναι ευάλωτο στο να βρεθεί απέναντι σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι πρόθυμος να του δείξει εμπιστοσύνη, να δείξει προστασία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει κάποια εξιδανίκευση που αναγκάζει το παιδί, που αισθάνεται κάποια συναισθηματική ανεπάρκεια, να προσκολληθεί σε κάποιον ενήλικα», ανέφερε η κ. Αθανασίου.

«Μία βασική συμβουλή, που θα πρέπει να μεταφέρουν στα παιδιά τους οι γονείς, είναι ότι “το σώμα μας μας ανήκει”. Επίσης πρέπει οι γονείς να προσεγγίσουν συναισθηματικά τα παιδιά τους. Να χτίσουν μία σχέση εμπιστοσύνης» τόνισε η έμπειρη ψυχολόγος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.